Tänään on: maanantai 22.07.2019

André Frossardin kääntymys

Kirjoittaja: ks. Mieczysław Piotrowski TChr

André Frossard (s. 14.1.1915, k. 2.2.1995) oli Ranskan akatemian jäsen, Le Figaro -lehden päätoimittaja ja Johannes Paavali II:n ystävä. Hän oli yksi Euroopan kuuluisimmista ja vaikutusvaltaisimmista kirjoittajista ja lehtimiehistä. Vuonna 1935 hän koki järisyttävän kääntymyksen. Vakaumuksellisesta ateistista tuli hetkessä harras katolilainen ja poikkeuksellisen tehokas kristinuskon apologeetta.

”Astuin kappeliin ateistina, ja muutamaa minuuttia myöhemmin tulin siitä ulos kristittynä.”

Frossard kasvoi lapsesta asti ateisti­ sen ideologian ilmapiirissä, jossa kaikkea uskonnollisuutta ja erityisesti katolista kirkkoa vastustettiin. Hänen isänsä Ludo­vic­-Oscar Frossard oli kuuluisa ranskalai­ nen poliitikko ja ateisti.
Vuonna 1935 20­-vuotias André työs­kenteli Pariisissa aloittelevana toimitta­ jana. Vaikka hän oli ateisti, hän ystävystyi harjoittavan katolilaisen kanssa. 8. kesä­ kuuta 1935 ystävä kutsui Frossardin kotiinsa päivälliselle. He ajoivat autolla Pariisin keskustaan, mutta pysähtyivät pienen kirkon eteen. Ystävä pyysi Fros­sardia odottamaan pari minuuttia, koska hänellä oli tärkeä asia hoidettavanaan kir­ kossa. Jonkin ajan odotettuaan kärsimä­ tön Frossard meni sisään kirkkoon, jossa oli käynnissä jatkuva pyhän sakramentin adoraatio. Hän näki polvistuneet ihmiset mutta ei löytänyt ystäväänsä.

 

Lisää: Tilaus

seuraava Takaisin

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86